FA / EN

بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی امید

بیمارستان امید
بیمارستان امید

اسپرمتری

معرفی بخش اسپیرومتری بیمارستان امید

 

تست اسپیرومتری، تست رایجی است که برای تشخیص آسم، بیماری مزمن انسداد ریوی (COPD) و در زمان متأثرشدن سیستم تنفسی افراد، مورد استفاده قرار می­گیرد. این روش تشخیصی به صورت دوره‌ای و برای بررسی عملکرد ریه‌ها مورد استفاده قرار می­گیرد تا روند درمان یک بیماری مزمن ریوی را رصد کند.

 

 اسپيرومتري ساده ­ترین تست تنفسی است که با استفاده از آن و با توجه به تاریخچه بیماری یا معاینات فیزیکی می ­توان پی­برد که آیا عملکرد ریوی افراد دچار اختلال شده است یا نه ؟ این روش ضمن ارزیابی شدت اختلال در بیماران ریوی، تغییر عملکرد ریه طی دوره ­های درمانی را بررسی و اثرات تماس ­های شغلی یا محیطی از جمله دود سیگار، گرد و غبار معدنی و صنعتی را نیز بر روی عملکرد ریه مورد سنجش دقیق قرار می ­دهد.

 

 تعیین میزان خطر عمل جراحی با توجه به عملکرد ریه و بررسی میزان ناتوانی یا اختلال عملکرد ریه از دیگر مزایای بهره مندی از روش تشخیصی اسپیرومتری است.

برای گرفتن اسپیرومتری باید در دستگاه کوچکی به نام اسپیرومتر تنفس کنید. این دستگاه پزشکی، مقدار هوایی را که ریه ها می فرستید و از آنها خارج می کنید و سرعت تنفس را ثبت می کند.

 

مهم‌ترین مواردی که در اسپیرومتری اندازه‌گیری می‌شود:

۱. ظرفیت حیاتی اجباری (FVC):‌ به بیشترین مقدار هوایی گفته می‌شود که می‌توانید بعد از دم عمیق، با فشار از ریه‌ها خارج کنید. اگر ظرفیت حیاتی اجباری ریه‌ها کمتر از مقدار طبیعی بشاد به معنای محدودیت تنفسی است.

۲. حجم بازدمی اجباری (FEV):‌ به مقدار هوایی گفته می‌شود که می‌توانید در یک ثانیه از ریه‌ها خارج کنید. این عدد به پزشک کمک می‌کند شدت مشکل تنفسی شما را ارزیابی کند. هرچه مقادیر FEV كمتر باشد نشان دهنده‌ی جدی‌تر بودن انسداد است.

 

پزشكان فوق تخصص ريه در بیمارستان امید:

دكتر مهديا غلام نژاد: فوق تخصص ريه

دكتر علي جعفري حيدرلو : فوق تخصص ريه